top of page

Fler referenser

Centralpassagen

Vid Resecentrum gjordes under 2019 en ombyggnation av styrsystemet för markvärmen vid Centralpassagen. Uppsala kommun gav Ertek uppdraget att ersätta befintligt styrsystem med Erteks effektbegränsare och styrsystem. När effektbegränsaren var installerad, och ombyggnationen slutförd, halverades effektbehovet och Uppsala kommun kunde välja ett abonnemang med lägre effekt. Resultatet blev en sänkning av de fasta energikostnaderna för Centralpassagen med ca 450 000 kr/år.

Carolinabacken

Backen nedanför Carolina Rediviva har för allas glädje också markvärme. Under 2019 bytte Uppsala kommun ut det befintliga styrsystemet och ersatte det med Erteks effektbegränsare, som också fungerar som styrsystem. Även här en god affär då kommunen har sänkt sina fasta energikostnader för Carolinabackens markvärme. Med ett lägre effektbehov har Uppsala kommun kunnat teckna ett fördelaktigare avtal och minskat kostnaderna med ca 300 000 kr/år.

Lögarängsbadet

Lögarängsbadet i Västerås invigdes i juni 2019 och Ertek har på uppdrag av Assemblin stått för programmering och driftsättning av anläggningens KNX-system för belysning och larmhantering. Belysningssystemet med allmänbelysning, miljöbelysning och effektbelysning är också utrustat med en mängd närvarosensorer som via automatik sköter tändning och släckning av vissa utrymmen.

I leveransen ingick även produktion av en BABtech-vizualisering. Med läsplatta kan driftspersonalen smidigt och enkelt sköta fastighetens larmfunktioner, tända och släcka belysningen samt styra en del övriga funktioner.

Grow kontor

I denna fastighet installeras ett Scada-system för belysningsstyrning som bygger på DALI-standard. Man kan på armaturnivå logga och mäta signaler samt få resultatet presenterat grafiskt. Tillsammans med Trebor Automation ger vi Humlegården, som är fastighetsägare, en komplett plattform med DALI 2-tekniken, som de kan bygga vidare på för sina andra fastigheter.

Druvmusten

Programmering och driftsättning belysningsstyrning av riksarkivet med tillhörande arkiv med kontor, hörsal, samt läsesalar i bergrum.

RTC Arlanda

Nybyggnation av flygtrafikledningscentral (remote tower center) där vi hjälpt elentreprenören Relay med programmering, driftsättning av belysningstyrningsystem inkl larmhantering.

Arlanda

Ombyggnad av T2 No Schengen terminal tillsammans med elentreprenör Emil Lundgrens El AB. Där vi programmerat och driftsatt belysningsstyrning.

Tele2 Arena

Styrningen av belysningen både på fasaden och inne på en av Stockholms största arenor står våra tekniker för.

Bromma flygplats

Bromma flygplats har genomgått omfattande moderniseringar. VI har under hela denna omvandling arbetat med att tekniken ska klaffa för engergi- och belysningsstyrning.

Sergelhuset

Här hjälpte vi Vasakronan som ville ha en energieffektiv belysningsstyrning med avancerade konstantljusregler för att minska energibehovet på ett optimalt sätt.

Vapiano Stockholm

Vi har hjälpt Vapiano att förenkla belysningsstyrningen i sina restauranger. Kort och gott bygger allt kring 8 olika förinställda lägen vilket gör det enkelt att justera belysningen över dygnet.

Kista Science Tower

Nordens högsta kontorsfastighet med sina 32 våningar och en fantastisk tusikt från toppen. Här sköter vi det mesta som rör styrning av elektriska funktoner från solskydd till energimätning och en och annan restaurangmiljö.

Life City

Där europavägen i Norrtull försvinner ner i tunneln ligger en ny byggnad som verkligen lever upp till att vara både entré, reklampelare och hubb för verksamheter som möts. Byggnadens syfte är att få marknaden och forskningen i närmare samarbete. Med andra ord en plats där företag och organisationer utvecklar så väl befintlig affär som det som komma skall tack vare spännande forskning. Läs mer.

Morgongåva företagspark

Här valde vi att använda oss utav LumenRadios trådlösa Modbus-lösning, W-Modbus , för att styra lagermiljöer i Morgongåva Business Park, vilket minskar installationskostnaderna och ökar flexibiliteten. Läs mer.

Uppsala Stadshus

Precis vid centralstationen i Uppsala ligger Uppsala Stadshus. Här vi hjälpt till med både belysningsstyrning samt larmhantering. Läs mer.

Tidigare uppdrag

Nedan ser ni några av våra tidigare projekt genom åren.

bottom of page