top of page

ERTEKs nya uppdragsledare Jacob

Uppdaterat: 15 maj 2023


Nyligen börjande Jacob Nordqvist på ERTEK som uppdragsledare. Vi dyker ner i vem Jacob är och var nyfikenheten han utstrålar kommer ifrån.


”Första gången jag skulle programmera en DALI-anläggning var det via en Niko-Servodanapp. Jag insåg snabbt att jag hade fallenhet för det här och behövde inte ringa supporten för annat än detaljer. Den gången handlade det om att en rörelsestyrd belysning skulle gå ner på 10% grundljus nattetid efter sista rörelse. Jag tog hjälp med en funktion för forcering så att vårdboendet, som normalt har dämpad nattbelysning för personalens skull, kunde tändas på max ifall en ambulans anlände.”


Via flertalet år som montör, lagbas, projektör och inte minst uppdragsledare sökte sig Jacob till ERTEK just för att han är intresserad av de tekniska framstegen. Idag finns nästan inga begränsningar i vad man kan göra och därför trivs han väldigt bra i en roll som generalist med fokus på bredden. Jacob berättar att det alltid går att läsa på djupare när en kund har ett visst behov och att hjälp alltid finns att få av experter medan bredden är svår att läsa sig till.I sin tidigare roll som projektör har Jacob haft ansvar för att t.ex. ett antal lägenheter fått korrekt kanalisation, kraft, belysning och svagström. Det har varit gott samarbete men för lite samordning, något han saknat från sin tid som lagbas. I den nya roll som uppdragsledare på ERTEK ser Jacob fram emot att se till att rätt tekniker med rätt kompetens, arbetsredskap och material åker på rätt uppdrag och inte minst den kontakt han själv har löpande med kund.


”Jag vill alltid föreslå en bra lösning för mina kunder. Ibland kan det vara att prova en helt ny teknik som just släppts på marknaden men oftast är det viktigaste för mig att föreslå en teknik som är pålitlig och fungerar varje gång. Många ser mig som problemlösare och det är den tryggheten jag vill ge mina kunder.”


Jacob berättar att han alltid undrat varför det har dröjt så länge att få till rätt hård- och mjukvara att styra t.ex. vanlig dimmerbelysning, när tekniken funnits i telefoner i åratal. När nu tekniken är mogen nog och med ett minimum av buggar delar Jacob och ERTEK bilden av att målet att få på plats system som kräver ett minimum av service och underhåll. Det är kärnan i att leverera den bästa lösningen till kunden.


Förutom rollen som uppdragsledare på ERTEK är Jacob aktiv i föreningslivet där han i sin förening har spelat hockey sedan barnsben och bidrar som sponsoransvarig.


”Jag är inte den som sitter sysslolös oavsett om det gäller fritid eller jobbet. Har jag en halvdag med lugnare tempo åker jag gärna ut på ett spontanbesök på ett bygge. Att se det man skissat fram i verkligheten ger alltid ett bättre perspektiv och chans till förbättringar. Jag är mån om att det skall bli bra och helt enkelt väldigt vetgirig och nyfiken av mig.”


Jacob är varmt välkommen till oss på ERTEK!


Om ERTEK AB

ERTEK är ett Uppsalaföretag med Sverige som spelplan och Mälardalen som hemmamarknad. Vi arbetar helhjärtat med fastighetsautomation baserat på öppen standard.


Vi är specialiserade på fastighetsautomation och fokuserar på kundens behov och öppna system. Företaget bidrar till bättre driftsekonomi och minskning av energianvändning. Med teknik och kunnande i framkant är vårt mål att överträffa kundens förväntningar.


Vi deltar i hela byggprocessen, hela vägen från ren rådgivning till fastighetsägare och beställare, via projektering, till driftsättning och avprovning av kompletta lösningar. Vi gör dessutom underhållsåtaganden i driftskedet för fastighetsägare och driftorganisationer. Under de senaste 10 åren har vi genomfört över 1000 fastighetsautomationsprojekt.


www.ertek.se

Comments


bottom of page