top of page

Vår stjärna Elisabet

Uppdaterat: 15 maj 2023

“Det stämmer inte någonstans” säger Elisabet ibland när man går förbi. Det är tur att Elisabet finns för när ett större projekts många handlingar skall granskas krävs vana ögon. En stund senare är alla skillnader utredda och de olika dokumenten överensstämmer och kompletterar varandra som de ska.

Det är precis det är som kärnan av Elisabets roll som koordinator – att vara behjälplig i allt och som ett ovärderligt internt stöd till alla kollegor. När en tekniker ska ut på ett uppdrag finns alltid en prydlig pärm med allt från ritningar till checklistor redo, något som annars skulle tagit teknikern mycket extra tid ute på plats.

Elisabet - ERTEK


Samtidigt hamnar det ofta på Elisabets bord att ta tag i programmering som just idag när det till kontoret anlände jalusiaktorer som behöver adresseras. Utöver det skall också listor för egenkontroller tas fram, återigen för att underlätta arbetet ute på plats. Hon markerar vant på skärmen upp varje apparat och ser till att rätt kanal och slinga kopplas till rätt armatur.

Ibland åker också Elisabet med tekniker ut på uppdrag för att minska mängden spring. Teknikern ändrar parametrar i centralen medan Elisabet återkopplar vad som händer i lokalen. ”Här om veckan var vi i ett badhus där centralen låg på en annan våning än den bassängbelysning vi skulle prova av. Då var det skönt att vara två.” säger hennes kollega. Ritningen han har i handen visar hur varje rum ska styras, vilken armaturstyp och hur stor gruppen ljuskällor, som ska kopplas till en viss tryckknapp, är - allt ordnat av Elisabet. ”Nej, den ska vara kopplad till öppen yta 1 och inte till konferensrummet” återkopplar Elisabet när kollegan fortsätter längs checklistan.

Att få komma ut till kund är något Elisabet uppskattar då det vissa veckor kan bli mycket med att få allt på kontoret att flyta på smidigt. Det är post och paket, samtal med städpersonal, boka leveranser för större materiell som skall ut till kund, följa upp status på hårdvara från leverantörer, inventering och mycket mer. Kort och gott – kontoret skulle inte fungera utan Elisabet!

Du har jobbat på Ertek i många år – varför tycker du man ska jobba på Ertek?

”Det är en trevlig grupp med olika typer av människor som gillar att arbeta ihop. Vi har högt i tak, inte minst i vårt nya kontor som bidrar till trevnaden och en bra arbetsmiljö på alla sätt. Här har jag det jag behöver för att göra ett bra jobb och gott om variation i mina arbetsuppgifter.”


Comments


bottom of page