top of page

Ny kvinnlig vd ska utmana i teknikbranschen

January 3, 2022Teknikbolaget ERTEK AB tar in Jessica Lundqvist som ny vd med sikte på att skapa ett modernt och lönsamt bolag i en mansdominerad bransch.


Vid årsskiftet 2022 tillträder Jessica Lundqvist som ny vd på ERTEK AB, ett Uppsala-bolag som jobbar med banbrytande teknik inom fastighetsautomation. Att verka som kvinnlig vd i en traditionell och mansdominerad bransch kräver mod och skicklighet.


Med inriktning på innovation vill Jessica se ERTEK som ett företag som är med och förändrar bygg- och fastighetsbranschen. Idag jobbar branschen gärna med exempelvis koppar och kabel med fast installation. Nästa generation har höga krav på framtidens boende och fastigheter. ERTEK vill bidra till en modern och mer flexibel bransch och med Jessica i spetsen ska de utmana det gamla.


– Målsättningen är tydlig, vi vill bli bäst i branschen och leda utvecklingen! Jag hoppas att mitt ledarskap och driv ska bidra till att vi lyckas och visar att vi står för spetskompetens och unika lösningar. Medarbetarna ligger mig närmast om hjärtat och det är viktigt att vi tillsammans känner engagemang och samhörighet för att lyckas”, säger Jessica med energi i blicken.


Bolaget har framtiden framför sig – marknaden efterfrågar kompetensen, kunderna uppskattar ERTEK och på den nordiska marknaden är efterfrågan på deras tjänster hög.


– Energianvändningen ligger i fokus och med modern styrningsteknik och kunnande kan fastighetsägare spara stora summor på både installation och drift, vilket bland annat gynnar hållbarhetsfrågorna i bygg- och fastighetsprojekt, säger Jessica.


År 2022 inleds med goda förutsättningar för ERTEK att lyckas, orderböckerna är välfyllda och ett arbete i jakten på fler medarbetare är inledd. Jessica kommer närmast från en roll som

Pressmeddelande 211221 - ERTEK AB - Ny kvinnlig vd ska utmana i teknikbranschen

produktionschef på ERTEK där hon varit i fem år. Nuvarande vd, Erik Andersson meddelar att hon är en perfekt vd för de utmaningar som bolaget står inför.


– Jessica är en erfaren ledare och rätt person för att leda oss in i framtiden. Det frigör dessutom tid för mig att fortsätta driva den tekniska utvecklingen vilket känns som en utmärkt kombination, säger Erik.

Erik Andersson som grundade ERTEK AB 2004, meddelar att han blir kvar inom bolaget som fortsatt ägare, i styrelsen, och med en roll där han kan fokusera på utveckling och innovation av framtidens lösningar.


Presskontakt

Jessica Lundqvist, tillträdande VD Erik Andersson, ägare, avgående VD

Telefon: 018-56 06 07 Telefon: 018-56 06 08

E-post: jessica.lundqvist@ertek.se E-post: erik.andersson@ertek.se


Om ERTEK

ERTEK – Erik Teknik Fastighetsautomation AB grundades 2004 av Erik Andersson. Bolaget har sitt säte i Uppsala men är verksamma över hela landet. ERTEK är specialiserade på fastighetsautomation med fokus på öppna system. Under de senaste 10 åren har bolaget genomfört närmare 1000 projekt inom fastighetsautomation. Denna erfarenhetsbank gör ERTEK till en av de störst i KNX-Sverige, en marknad som utan tvekan växer. Företaget är mitt i en expansionsfas och har idag tio anställda.

Komentarze


bottom of page